Een hele populaire sport onder kinderen en dan vooral de jongens, is voetbal. Ik weet nog dat in mijn basisschool klas ruim drie kwart van de jongens bij de voetbalclub was aangesloten en dit spel in de pauze ook altijd met elkaar speelden. Veel kinderen vinden het dan ook erg leuk om een doeltje thuis te hebben en zouden hierdoor meer kunnen worden gestimuleerd om te bewegen en buiten te spelen met vriendjes. Maar veel ouders zitten niet te wachten op zo’n groot onpraktisch doel in de achtertuin. Gelukkig zijn er ook modellen voetbalgoals die hier prima tegen kunnen.

Neem bijvoorbeeld een inklapbaar voetbaldoel. Dit soort goals zijn makkelijk op te bergen in een schuurtje en makkelijk te verplaatsen. Ze zijn licht van gewicht en kunnen dus makkelijk van de ene naar de andere plek worden verzet als dat nodig is. Hebt u bijvoorbeeld ruimte nodig in de tuin, dan kan u de voetbaldoeltjes makkelijk weg zetten of helemaal opbergen en zo neemt het dus niet alle ruimte in de tuin op.

Hebt u wat meer ruimte in de tuin en is een inklapbaar doel dus niet persé nodig, dan kan u kiezen voor een aluminium voetbaldoel. Deze zijn van het lichte materiaal waar ook vliegtuigen van worden gebouwd. Het is sterk, maar toch makkelijk te verplaatsen. Hoewel deze afhankelijk van de grootte misschien niet zo makkelijk in een schuurtje te zetten is, is hij wel makkelijk uit het zicht te zetten omdat hij makkelijk opgepakt en verplaatst kan worden.

Zo zijn er nog vele andere mogelijkheden aan voetbaldoelen. Er valt in vele dingen te variëren, van grootte tot materiaal, van kleur tot inklapbaarheid. Voor iedereen is er wel wat ze zoeken en wat precies aansluit bij de wensen van de klant die op zoek is naar een doel voor wat dan ook.