Wat zijn de beste plekken om beveiligingscamera’s te plaatsen?

U bent eindelijk zover! Na een tijdje wikken en wegen heeft u besloten een camerasysteem te laten installeren om de veiligheid van uw woning te verhogen. Maar waar moeten deze camera’s precies geplaatst worden om maximale veiligheid te garanderen? Onze Quickblue beveiligingsexperts kunnen u hierbij op weg helpen en geven u graag meer informatie over de beste plekken voor uw beveiligingscamera’s.

De oprit

Heeft u een oprit? Dan is het belangrijk dat u die in de gaten kunt houden met een buitencamera. Dit is namelijk een van de eerste plaatsen waar inbrekers langs moeten om bij de woning te komen.

De garage, het opberghok / de opslagruimte

Staat uw auto in de garage of heeft u dure gereedschappen of apparatuur in uw berghok liggen? Dan is het plaatsen van een beveiligingscamera op deze plaatsen een verstandige beslissing.

De tuin

Het is verstandig zowel de voor- als achtertuin met buitencamera’s te beveiligen. Dit zijn doorgaans uitstekende plekken waar inbrekers zich kunnen verschuilen. Vooral als er sprake is van oeverbegroeiing van planten of heggen.

Ramen en deuren op de begane grond

Inbrekers kunnen uw huis uiteraard betreden op dezelfde wijze als u dat doet, namelijk via de voordeur of de achterdeur op de begane grond. Ook kunnen ze ramen forceren om toegang tot de woning te verkrijgen. Het is daarom belangrijk om beveiligingscamera’s te plaatsen bij alle ramen en deuren op de benedenverdieping. Het beste zou dan zijn om ze aan zowel de binnen- als de buitenkant te installeren.

De trap of de hal

Elke centrale ruimte waar inbrekers doorheen moeten om toegang te verkrijgen tot andere delen van de woning dient ook gemonitord te worden. Dit betreft meestal de hal of de trap op de eerste verdieping, die leiden naar de woonkamer of bovenverdiepingen van een woning.

De tweede verdieping

Bewaart u sieraden of andere kostbaarheden boven? Vanwege privacy redenen is het niet altijd handig om camera’s in slaapkamers of de badkamer te plaatsen. Het is echter wel verstandig een beveiligingscamera te plaatsen in de hal op de tweede verdieping van uw woning. Mocht u de politie ooit moeten voorzien van bewijsmateriaal, dan kunnen deze videobeelden namelijk goed van pas komen.

De kelder

Het lijkt soms onnodig om een kelder te monitoren. Hoewel het minder gebruikelijk is deze ruimte te beveiligen met camera’s, zou dit absoluut geen slecht idee zijn als u daar kostbare of dure bezittingen heeft opgeslagen.

Zoals u merkt zijn er aardig wat goede plekken voor het plaatsen van beveiligingscamera’s. Wat ook belangrijk is om van te voren te bepalen, is of de beveiligingscamera’s zichtbaar of verborgen geplaatst moeten worden. Zichtbare camera’s schrikken inbrekers af, maar lopen ook het risico op vandalisme of dat ermee geknoeid wordt. En hoewel je dit risico verlaagt door verborgen beveiligingscamera’s te gebruiken, is er ook de kwestie van mensen filmen zonder hun toestemming. Een verborgen camera wordt daarom eerder gebruikt om bewijsmateriaal te leveren, als u vermoed dat er iets onrechtmatig of onwettig plaats vind op uw terrein.

Wilt u graag meer informatie over het installeren van een camerasysteem, of de montage en installatie professioneel laten aanpakken? Informeer dan naar de moderne Quickblue beveiligingssystemen bij uw vertrouwde slotenmaker Arnhem of slotenmaker Hilversum.