Fan foto? Upload hem hier

Heb je een fan foto? Hier kun je hem uploaden. Aangezien je waarschijnlijk een grote fan bent van voetbal, vind je het misschien leuk om een aantal feiten te lezen over voetbal. Onderstaand staan de feiten vermeld.

de Wereldbeker

Om de vier jaar wordt de Wereldbeker gehouden. Er zullen 32 teams over de hele wereld het opnemen tegen de wereldkampioen van voetbal tijdens deze wedstrijd. Voor het laatst werd het gehouden in Brazilië in 2014. Hier had Duitsland gewonnen van Argentinië. In 2010 keken er 3,2 miljard mensen over de hele wereld naar de Wereldbeker. Dat is 46% van de wereldbevolking.

Inwerpen van een bal met je handen

Iets waar voetbal om bekend staat, is dat er strikt wordt gespeeld om de bal met de voeten vooruit te trappen. Afgezien van de keeper natuurlijk, die mag de bal vangen, hanteren en weggooien met zijn handen. Toch is er een uitzondering waarbij ook de voetballers hun handen mogen gebruiken, namelijk bij het inwerpen van de bal. Op het moment dat de bal langs de zijlijn uitgaat, moet de speler van wie zijn team de bal terug ontvangt, de bal terug gooien in het spel. Hierbij mag de speler dus zijn handen gebruiken, hij moet zijn voeten op de grond hebben en de bal moet hij met beide handen over zijn hoofd gooien. Alleen dan is de worp legaal.

Een voetballer rent 11,5 km per wedstrijd

Voetballers blijken eigenlijk atleten te zijn. Er werden spelers gevolgd door motion-tracking door SportsVu, een technologiebedrijf en daaruit bleek dat de voetballers gemiddeld 11,5 kilometer renden per wedstrijd. Er waren zelfs spelers die meer dan vijftien kilometer renden. De afstand die gerend wordt tijdens een spel is afhankelijk van het niveau waarop er wordt gespeeld, de afmeting van het veld en van de leeftijden.

Een voetbalveld variëert van grootte

Het voetbalveld kan variëren van lengte en breedte, afhankelijk van de speelruimte die beschikbaar is. Er zijn officiële regels opgesteld door FIFA over de afmetingen van het veld. Ook hebben ze normen vastgesteld, die gevolgd moeten worden door alle professionele competities. de afmetingen moeten 50 tot 100 meter breed zijn en 100 tot 130 meter lang. Zolang er aan deze afmetingen wordt gehouden, mogen er professionele wedstrijden worden gespeeld op het veld. Bij competities voor de jeugdvoetval wordt de afmeting van het veld meestal op de leeftijd van de spelers aangepast.

De bekendste voetballer is Pele.

Pele is de grootse voetballer ter wereld. Hij heeft zijn team naar vier WK-finales weten te brengen en deze Braziliaan won er drie. Op zijn vijftiende begon hij met professioneel voetballen en hij scoorde in zijn professionele carrière 1281 doelpunten.